uncanny owl banner

Tooltip: Uncanny Owl

Uncanny Owl is een uitgebreide verzameling tools. Niet alleen voor je LearnDash website maar ook voor een andere website kunnen sommige modules heel erg handig zijn. Ik deze blog een opsomming van de modules die aanwezig zijn in de gratis versie.

Broodkruimels

Een LearnDash cursus kan bestaan uit meerdere lagen, vooral bij grotere cursussen kan dit handig zijn om overzicht te bewaren. Maar als je dieper in een cursus zit dan is het als gebruiker niet altijd duidelijk waar je zit in de cursus en het navigeren door de cursus is dan ook niet altijd even makkelijk. Op zo’n moment is een broodkruimelpad handig om je weg terug te kunnen vinden. De complexiteit van een cursus en dus ook van een broodkruimepad kan voor sommige thema’s een uitdaging zijn. In dat geval kan deze broodkruimel tool uitkomst bieden.

Certificaat widget

Deze certificaat widget voegt de mogelijkheid toe om in een widget de verkregen certificaten te laten zien. Je kan de sortering van de certificaten aanpassen en als er nog geen certificaten zijn gehaald dan kan er een aparte tekst verschijnen.

E-mails uitschakelen

Je Learndash website verstuurt e-mailtjes om verschillende redenen, herstellen van wachtwoorden, bij het aanmaken van nieuwe accounts, bij het kopen van een product via WooCommerce en voor LearnDash bijvoorbeeld bij het verkrijgen van toegang tot een cursus als je LearnDash notifications gebruikt.

Soms wil je deze functie liever even uitzetten, bijvoorbeeld op een testomgeving of om op je live site een probleem op te lossen of nieuwe functionaliteit te testen. In dat geval wil je je gebruikers niet lastigvallen met e-mailtjes, dat kan verwarring opleveren.

Op zo’n moment kan je E-mails uitschakelen inschakelen waardoor er geen enkele mail verzonden wordt. Zo kan je ongestoord aan je website werken zonder dat je gebruikers lastig valt met je test e-mailtjes. In sommige gevallen zou je wel willen weten of een mailtje verzonden is (dus zonder het werkelijk te verzenden) dan kan je gebruik maken van een mail log plugin. Je mail wordt niet verzonden maar komt wel als verzonden in het log te staan.

Wel een kanttekening bij deze mogelijkheid

dit werkt alleen als je gebruik maakt van de standaard mail functie van WordPress, als je gebruik maakt van een SMTP plugin zoals Post SMTP of een andere SMTP plugin dan werkt deze functie niet.

Login aan de voorkant

Met deze front-end login tool kan je overal op je LearnDash website een login formulier plaatsen. Hierdoor ben je niet meer beperkt door de ingebouwde login optie van WordPress. Je kan met deze module de login pagina aanpassen aan je eigen huisstijl en je man er zelfs een combinatie van een login, en registratiepagina van maken. Op deze manier hoeven nieuwe gebruikers minder te klikken voordat hun account is aangemaakt.

Groepen in gebruikersprofiel

Als je een leeromgeving hebt met meerdere groepen dan kan het soms lastig zijn om te zien in welke groep een gebruiker zit. Deze module voegt de informatie over de groepen toe aan het gebruikersprofiel. Je kan op deze manier als administrator op een profielpagina van een gebruiker zien in welke groep(en) deze gebruiker zit. Je kan dit alleen zien op de profielpagina, wil je iets veranderen dan zal je nog steeds naar de betreffende groep moeten om de gewenste aanpassing te doen.

Verberg de Admin balk

Je kent hem vast wel, de zwarte WordPress administrator balk. Met deze module kan je deze uit zetten. Je hebt de mogelijkheid om op basis van de gebruikersrol in te stellen of de balk wel of niet zichtbaar is voor de gebruiker.

Inloggen / uitloggen links

Omdat de overgrote meerderheid van LearnDash-sites verwacht dat gebruikers zijn aangemeld, is het belangrijk om het in- en uitlogproces zo eenvoudig mogelijk te maken. Met onze module Inlog-/uitlogkoppelingen kun jij eenvoudig inlog- en afmeldkoppelingen (en een registratielink) toevoegen aan uw menu, widgets en berichten.

Inloggen / uitloggen redirects

Zodra je gebruikers inloggen of uitloggen op je website is het altijd nog maar de vraag waar ze uitkomen. Met deze module kan je de gebruikers naar een specifieke pagina sturen zodra ze zijn ingelogt of zijn uitgelogt.

Menu item zichtbaarheid

Met deze module kan je de zichtbaarheid van menu items instellen. Zo zijn er op een leeromgeving altijd menu items die alleen zichtbaar hoeven te zijn als iemand is i gelogd terwijl andere opties alleen zichtbaar zijn voor bezoekers.

Je kan niet alleen menu items verbergen of tonen op basis van ingelogd of niet. Je kan ook instellen of een iten hoort bij een bepaalde rol van de gebruiker. Zo kan je bijboorbeeld de LearnDsh profielpagina alleen tonen aan ingelogde gebruikers die de rol student hebben.

Not enrolled redirect

De Herleiding niet ingeschreven module voegt een veld toe aan het scherm Bewerk cursus (in het Instellingen tabblad van de cursus in LearnDash 3.x) waarmee u een URL kunt opgeven waarnaar gebruikers worden doorgestuurd als ze de cursus proberen te openen, maar niet zijn ingeschreven. De omleiding zal gelden voor alle afgemelde gebruikers, maar ook voor afgemelde gebruikers die niet aangemeld zijn. De omleiding heeft geen invloed op beheerders.

Dit is vooral nuttig als je niet-ingelogde gebruikers wilt doorsturen naar een verkoop- of aankooppagina, in plaats van naar de standaardpagina, die misschien niet geoptimaliseerd is voor de verkoop van cursussen.

Hervat knop

Deze module bevat een shortcode die je overal op je website kan plaatsen (bijvoorbeeld op de mijn accountpagina) waarmee de gebruiker snel terug kan keren naar de laatste LearnDash pagina (cursus, hoofdstuk, onderwerp, toets enz.)

Bekijk certificaten

Voeg de [uo_learndash_certificates] toe aan een pagina, bericht of sidebar widget om een lijst van certificaten weer te geven die de deelnemer heeft verdiend. Voor Quiz-certificaten wordt het meest recent verdiende certificaat bovenaan weergegeven (de oudste onderaan), terwijl cursuscertificaten in alfabetische volgorde worden weergegeven. Certificaten met dezelfde naam zullen telkens getoond worden als ze verdiend worden, aangezien certificaten hergebruikt kunnen worden in verschillende cursussen/quizzen, of ze kunnen zelfs opnieuw verdiend worden over verschillende tijdsperiodes heen. Duplicaten kunnen niet onderdrukt worden, wat overeenkomt met het gedrag van LearnDash.

Content tonen of verbergen

LearnDash bevat een aantal geweldige shortcodes voor het tonen van inhoud aan leerlingen die zijn ingeschreven in cursussen, maar ook aan gebruikers die niet zijn ingeschreven – de shortcodes [bezoeker] en [leerling]. Deze zijn geweldig op cursuspagina’s, maar hoe zit het binnen open cursussen en elders op een LearnDash-site? Soms wil je inhoud laten zien op basis van de aangemelde status van de gebruiker in plaats van of hij wel of niet is ingeschreven in een cursus. We gebruiken dit vaak als we inhoud willen verbergen voor anonieme bezoekers (terwijl we ze toch een voorproefje willen geven van wat er beschikbaar is) en gebruikers willen aanmoedigen om een account aan te maken om gratis cursusmateriaal te bekijken.

Zet onderwerpen automatisch op voltooid

De module Onderwerpen autoaanvullen les in de Uncanny LearnDash Toolkit doet precies wat de naam doet vermoeden: als alle onderwerpen in een les als voltooid zijn gemarkeerd, wordt de les automatisch als voltooid gemarkeerd en wordt de gebruiker naar de volgende les geleid. Hierdoor hoeven gebruikers niet meer terug te gaan naar een lespagina die ze al hebben gezien en de les handmatig als voltooid te markeren.

Schakel deze module in via de Toolkit instellingenpagina om lessen automatisch te laten voltooien wanneer alle geassocieerde onderwerpen voltooid zijn.

Wisselen tussen gebruikers

Versie 2.2 van de Uncanny LearnDash Toolkit heeft een User Switching-module toegevoegd, gebaseerd op de goed beoordeelde plugin van John Blackbourn. Wisselen van gebruiker maakt het eenvoudig om uw LearnDash-site te bekijken en testen uit te voeren als uw leerlingen. Door de module in te schakelen krijgen beheerders (of iedereen met de mogelijkheid om gebruikers te bewerken) automatisch de mogelijkheid om te wisselen tussen gebruikersaccounts. Dit kan erg handig zijn als een snelle manier om problemen die door gebruikers zijn gemeld te testen en op te lossen, of zelfs om gedrag van leerlingen te bekijken dat zou kunnen veranderen als u updates uitbrengt of andere wijzigingen aanbrengt in uw site of cursussen.

interessant? deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email