find your customer concept hand drawing on blackboard

Hoe ik aan klanten kom

Regelmatig kom ik, zowel online in communities en offline tijdens VA bijeenkomsten, mede ondernemers tegen niet weten hoe ze aan klanten komen. Veel tips die dan gegeven worden zoals “schrijf je in op zoveel mogelijk websites waar je gevonden kan worden”, denk hierbij aan freelancer.nl en dat soort websites. Ik vraag me af of dit werkt maar hele hordes kleine zelfstandigen schrijven zich daar in en gaan zitten wachten.

Resultaat: illusie en geld armer en geen of niet voldoende klandizie. Mijn ervaring met deze platformen is dat er een overvloed is van aanbieders die onder de prijs hun diensten aanbieden.

Ok, hoe kom ik dan wel aan mijn opdrachten.

Dit is natuurlijk per bedrijfstak anders en het zal niet voor iedereen werken maar ik ga je hieronder de meest simpele oplossing geven.

Doe gewoon en deel je kennis.

De meest belangrijke is wat mij betreft doe gewoon

Of je nou een potentiële klant aan de telefoon hebt of dat je ergens met hem afspreekt, blijf jezelf. Ga jezelf niet beter voordoen dan als je gewoon met vrienden onder elkaar bent. Dit zorgt er voor dat je klant je leert kennen zoals je echt bent en jij hoeft niet geforceerd een toneelstukje op te voeren om die klant maar binnen te halen. Die persoon prikt daar zo doorheen en zal je als onnatuurlijk afwijzen.

Er zullen best mensen zijn die jou manier van omgang en communiceren niet zien zitten, prima op naar de volgende. Zodra je elkaar accepteert zoals je bent zal er een nog sterkere klik ontstaan die garantie is tot succes EN terugkomende klanten.

Deel je kennis online:

Een hele waardevolle manier om klanten te krijgen is ze te helpen, zonder direct over geld te beginnen. Geef tips, geef advies en leg uit hoe ze iets het beste kunnen aanpakken. Ze zullen je hiervoor bedanken en ze onthouden je naam. Wie weet hebben ze over enkele weken een grotere klus die qua tijdsinspanning gewoon niet gratis kan, hoeft ook niet. De persoon kent je al, weet welke kennis je in huis hebt en is graag bereid om er deze keer voor te betalen.

 

interresant? deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email